Web Tasarımda Kullanılan Programlar

Eğer web tasarımı ile uğraşıyorsanız veya web tasarım piyasasına yeni giriş yapacak iseniz bilmeniz gereken bazı programlar vardır. Bu programlar sayesinde web sitenizi istediğiniz gibi kodlayabilirsiniz, web sitenizde kullanacağınız resimleri oluşturabilirsiniz veya web sitenizde kullanacağınız animasyonları vb. gibi birçok amacı bu programlar sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.

Web tasarımı ile uğraşanlar elbette birkaç programı bilmektedir ama bizler, web işlerine yeni girecek arkadaşlar için dünya üzerinde ve ülkemizde çokça kullanılan bazı programları tanıtacağız. Bu programlar arasında ücretli ve ücretsiz olanları var ama ücretli olanların mutlaka 30 günlük deneme süreleri vardır.

Brackets

Listenin başında ücretsiz bir kod editörü olan Brackets gelmektedir. Modern tasarımı ve görünüşü, hızlı bir şekilde çalışan ve güç bakımından yeterliliği oldukça fazla olan bu editörde otomatik kapatma, kod satırlarını kopyalayabilme gibi birçok özelliği kendinde barındırmaktadır. RAM kapasitenizde kendi klasmanına girdiği programlara nazaran daha da yer kaplayacaktır. Fakat tabi ki bunun en büyük sebebi kodlar üzerinde yaptığınız değişikliği sayfayı yenilemeden gözlemleyebilmeniz.

Adobe Dreamweaver

Popüler olan bu kod editörünün ücretli ve 30 günlük deneme sürümü versiyonları vardır. Dünya üzerinde web tasarım aracı olarak kullanılan en büyük araçtır. 2002 yılında Adobe’nin bir ürünü olarak piyasaya çıkmıştır. Bu editör web tasarım denildiği zaman akla gelen ilk editördür. Bunu en büyük sebebi ise uzun yıllardır alternatifinin bulunmaması ve tasarımı olduğu gibi elde etme özelliğine sahip olmasıdır. Bundan dolayı web tasarım sektöründe çokça tercih edilmektedir.

Visual Studio

Çoğunlukla visual studio’da masaüstü programları, uygulamaları geliştirmek için tercih edilen bir kod editörüdür. Web tasarım sürecinde eğer Asp.Net kullanacak iseniz visual studio sizler için en iyi seçim olacaktır. Aynı dreamweaver da olduğu gibi görsel olarak sayfa tasarlama, gelişmiş sistemi ile kodları otomatik olarak tamamlama gibi birçok özelliğe sahip olan bu editör, javascript eklentilerini de desteklemektedir.

 

Sublime Text

Birden fazla programlama dilini kendi veri tabanında barındırarak bu diller için kodlama imkanı sağlayan bu editör daha çok metinsel arayüze sahiptir. Benim de kullandığım bu editör sadece web tasarım dilleri değil diğer tüm dilleri de desteklemektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.