İstanbul Web Tasarım

Bir web sitesi yaratmak istiyoruz. Yapmamız gereken ilk şey kendimize bir site konusu seçmek. Peki nasıl bir konu? Talep görecek, yani hit alacak kadar geniş, ancak konusundaki devlerin rekabet sahasına girmeyecek kadar dar!Site konusu seçmek için sihirli bir formül bulunmuyor. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus arz, talep ve rekabet seviyesini göz önüne alarak bir denge tutturmak.
Konumuzu seçtikten sonra ikinci adımımız alan adı yani domain almak. Peki domain nedir? Kısaca açıklayalım. Alan adı, sitemizin internet dünyasındaki adresidir. Okuyucular sitemize ancak alan adımız sayesinde kimseye sormadan yani arama motorlarında sorgulama yapmadan ulaşabilirler.
Alan adı seçildikten sonra yapılması gereken ilk şey seçtiğimiz adresin herhangi birisi tarafından tescil edilip edilmediğini kontrol etmek. Yani satın almak istediğimiz evin sahibi olup olmadığını öğrenmemiz gerekiyor. Bu araştırmaya kısaca “alan adı sorgulama” denir.
Alan adı sorgulaması neticesinde, eğer belirlediğimiz adresin herhangi bir sahibi yoksa, sıra bu alan adını tescil etmeye gelir. Bu aşamaya da “domain tescil işlemi” denir. Burada arzu edenlerin herhangi bir fiyat ödemeden, ücretsiz domain edinebileceklerini hatırlatmakta fayda var.
Alan adımızı barındırmak yani web sitemizi internette yayınlayabilmek için bir sunucu kiralamak. Web sitemizle ile ilgili dosyaları saklayan ve ziyaretçilerin erişimine sunan özel bilgisayarlara web sunucusu (web server), bize ait verilerin saklanma ve yayınlanma işlemine de hosting denir.
Sitemizin konusuna göre bu şablonların değişiklik göstereceğini belirtelim. Söz gelimi, bir e-ticaret sitesinin şablonuyla, bir turizm sitesinin şablonu farklılık arz eder. Peki site şablonunu nereden buluruz? Bu konuda Template Monster, 5Shades Templates gibi lider platformlardan faydalanabileceğiniz gibi, arzu ederseniz herhangi bir ücret ödemeden de site şablonları arasında kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.
Bu adımlardan sonra sıra web tasarımı için kullanacağımız programa karar vermeye geliyor. Bu noktada karşımıza, internet kullanımın yaygınlaşması sayesinde hayatımızı oldukça kolaylaştıran WYSIWYG (What you see is what you get) site araçları çıkıyor. Gördüğünü alırsın şeklinde Türkçe’ye çevirebileceğimiz bu araçlar bizim, tıpkı herhangi bir microsoft office programı kullanır gibi, web sayfası dizayn etmemizi sağlıyor.
FTP (File Transfer Protocol) kısaca Dosya Transfer Protokolü demektir. Yani bilgisayarlar arasında dosya aktarımı yapmak için dizayn edilen bir internet protokolüdür. Hazırladığımız web sayfalarını yayınlamak için, seçtiğimiz sunucuya FTP aracılığıyla yüklememiz gerekir.
Hazırlanacak bir web sitesinin maliyetleri nedir?Bu tamamen sizin taleplerinize bağlıdır. Bir web sitesinin yayını için üç bileşenin tamamlanması gerekmektedir. 1.olarak alan adı (firmamadı.com.tr veya firmaadı.com, net, org…) şeklinde isim hakkının kiralanmasıdır. Bu Türkiye’de ODTÜ tarafından verilen bir hizmettir. Firma adına alınacak bir isim hakkı yıllık 20 TL ile 60 TL’dir. 2.olarak alan adı barındırma ki bu 3.olarak tanımlanacak olan tasarım ile doğrudan ilişkisi vardır. Burada fiyat aralığı 150 YTL den 300 YTL ye kadardır. 3.olarak tasarım sizin ihtiyaçlarınıza göre oluşturulacaktır. Buradaki fiyatlandırma sayfa sayısı olarak belirlenebildiği gibi özel taleplerinizinde etkisi olacaktır.Bu tür web siteleri oluşturulurken gizli maliyetler var mıdır?
Yapılacak görüşme neticesinde, belirlenen ihtiyaçlar dahilinde herhangi bir bedel oluşması söz konusu değildir. Ayrıca iyi niyet çerçevesi ve hizmetin devamlılığı açısından oluşabilecek bazı ek maliyetler müşteriye yansıtılmamalıdır.
Ben kendi alan adıma sahip olacak mıyım?

Herhangi bir firmadan Internet çözümlerine yönelik hizmet almadan önce bazı adımları kontrol etmeniz mutlaka gereklidir. Firmamız size üç adımdan oluşan hizmetin tamamını sunabilmektedir. Her bir adım için işlem farklıdır. Bunları söyle açıklayabiliriz.
Alan adı (Domain name)

Bu işlem bir çok firma için sadece aracılık hizmetini içermektedir. Yapmanız gereken tüm
kontrolün sizde olmasını sağlamak olmalıdır.

Barındırma (Hosting)

Bu hizmet 1 yıllık olarak yapılmaktadır ve sorumluluğu tamamı çözüm ortağınıza aittir. Belirlenen dönem içerisinde hizmet akdinin sona erdirilmesi ve/veya başka bir barındırma hizmeti veren firmaya yönlendirilmesi tamamen alan adına sahip olmanıza bağlıdır. Bu tür hizmetlerde 30 gün geri ödemesi garantisi verilmektedir.

İstanbul Web Tasarım (Design)

Bu hizmet süre ile tanımlı değildir. Sizin için tasarlanmış bir web sitesi size medya olarak verilmektedir. Bu tasarım üzerindeki hatalar bazı firmalarda 3 ay süre ile bazı firmalarda ise 1 yıl süre ile firma güvencesi altındadır. Değişiklik talepleri de gene aynı süre içersinde ücretsiz olarak yapılmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.